onsdag

om at blive voksen

Puha!!! Det der med at blive voksen er en længerevarende proces, der til tider kan være en smule kedelig. Manden og jeg mødte fornyeligt et af voksenslivets mest vigtige (og nok også mest kedsommelige) emne, nemlig økonomi.
Vi sad i banken, og skulle have vores økonomi tjekket igennem - vi har egentlig klaret det udemærket selv indtil nu, ingen minusser på kontoen, penge nok til alle regningerne, vintertøj til Eskild, bleer til Bjørk, osv., men når nu man skal til at købe hus, og banken skal til at låne en penge, så skal man jo lige tjekkes (lige et sidespring, men det er faktisk lidt sjovt, for til sammen har vi en kassekredit på 80.000 - godt nok ubrugt - som vi ikke kunne vælge fra, dengang vi oprettede vores konti, og det helt uden dikke darer, men okay, denne gang er der selvfølgelig tale om et ekstra 0, og det har vel en vis betydning?). Tilbage til banktjekket: økonomien ser fin nok ud, så vi går videre til næste punkt; låntyper! Wow, det er kedeligt, og nøj hvor skal man holde tungen lige i munden - voksenlivets første lektion: Økonomi er kedeligt, og når der så oven i købet kommer flere muligheder for at låne penge så bliver det en smule uoverskueligt. Ja, ja! Vi fik et budget, som ser ret så fornuftigt ud, og det er egentligt meget rart med et overblik over, hvor meget vi betaler og til hvem (jer er faktisk blevet en smule besat, og sidder ofte - i hvert fald et par gange om ugen - og retter til i vores nye excel-ark).

Pointen (som er taget ud af ingenting) er, at det viser sig, at en af mine klassekammerater fra folkeskolen er uddannet bankrådgiver, og i nødens stund tilbyder at træde til, og give os kyndig vejledning - er det ikke skønt! Jeg har ikke snakket med hende i over 10 år, og alligevel så vil hun hjælpe - det er overskud og god karma. Voksenlivets lektion nummer to: undervurder ikke netværk og gode forbindelser, og husk selv at kaste et par hvide bolde i ny og næ (se nu at få set 'sorte kugler' - ikke en fantastisk film, men dejlig pointe).
Som tak for hjælpen, smed jeg mig op på overskudshesten, og fik bikset en buksedragt sammen til hendes datter. Brugte et par af Eskilds bukser som grund mønster, smed lidt ekstra i længden, og tilføjede en del til linningen. Resultatet blev disse fine bukser, som jeg håber passer...
Sommerlig buksedragt til Sally str. 5 år - eller cirka der omkring. Stropperne er fastgjort med trykknapper, da jeg tænkte, at det muligvis var mere praktisk, når nu man måske endnu ikke er helt mester i sløjfe-binding (og så blev stropperne også lige det korteste)

Lomme med elefant, og fint navne-mærke - alle syninger er i lilla
Hvad har vi så lært i dag? Økonomi er ikke helt så kedelig, og på et eller andet punkt kan man godt tilføre det en vis kreativitet (vores budget er blevet tilføjet en del farver, under påskud af, at det giver mig et større overblik), og så skal man ikke undervurdere andres hjælpsomhed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bring it on :-)