tirsdag

lidt mere fødselsdag

Nu er vi ved at være færdige med fødselsdagsfejringerne for i år, men det blev også trukket ud lide til det sidste. De sidste 3 weekender har vi haft gæster for at fejre Eskild og manden - rigtigt hyggeligt, men kunne nu også bruge lidt weekend-fri, før det bliver december, og der igen bliver fyldt op med venner og familie. Eskild er blevet helt rundforvirret - bliver jeg så 5 år nu? Hvis bare det var så enkelt, at man blev et år ældre, hver gang man fejrede fødselsdag - så kunne man måske også holde lidt igen, når man kommer på den anden side af 25, og kun blive fejret hvert andet år..?
lidt til børnehaven og lidt til os selv
Eskild ville gerne have Kaj-kager med, så som mor-på-barsel, kastede jeg mig over projektet. Jeg valgte at lave dem i mini udgaver, så de er nogenlunde på størrelse med en flødebolle. Først bagte jeg en lagkagebund i en bradepande, som jeg udstak i små cirkler. Derefter lavede jeg smørcreme (50/50 usaltet smør og flormelis tilsat en smule vanillie), men da jeg ikke bryder mig synderligt om smagen hældte jeg en pose frosne hindbær i det også - det blev altså lækkert (brugte resten af hindbær-cremen til at putte på en chokoladelagkage, og det var heller ikke så tosset). Cremen blev sprøjtet på bundende, og noget farvet, udrullet marcipan blev derefter lagt over kagerne. Derefter dyppes de i chokolade og lunge og øjne sættes på.
Eftersom jeg havde bagt ALT for meget lagkagebund, fik resten en tur i blenderen. Derefter rørte jeg kagekrummerne med tørret, blendet frugt, resten af marcipanen, det smeltede chokolade og en smule romessens - mums!

Nu er det helt slut med fødselsdag for nu - i hvert fald fra disse kanter. Det lover jeg!

3 kommentarer:

 1. De hjemmelavede Kaj kager er bare for seje! Var det hele arbejdet værd?

  SvarSlet
 2. Hej,

  Ja det var arbejdet værd - bare at se Eskild stolt dele kagerne ud, og fortælle, at dem havde han og hans mor lavet (han trykkede tungerne flade)... Har lavet dem før, så vidste, hvad jeg gik indtil (og så er de kun 15 børn + 3 voksne i hans børnehave, så det hjælper jo også på det).
  Og når nu arbejdet kan deles ud på et par dage, så er det egentligt ikke så slemt ;-)

  SvarSlet
 3. Mmmm, hvor ser det lækkert ud!! :o)

  SvarSlet

Bring it on :-)