fredag

jul (og lidt frustration over den manglende tid)

Jeg er her endnu, omend der er ret så stille på bloggen. Vi knokler i øjeblikket på at få vores familieliv til at hænge sammen, så overskuddet er ikke til så meget andet. Her kan jeg lige indskyde, at vi har det ganske godt som familie, men vi skal lige finde balancen igen, efter manden er begyndt at arbejde (løntilskud, desværre!); fra fuldtidsledig mand og mor på barsel, til fuldtidsarbejdende mand og mor med 4 dages barsel tilbage, der er godt nok noget af et spring! Vi tror, at vi nok skal få enderne til at nå - det er der jo så mange, der har gjort før os - men vi skal lige finde et tempo og et forventningsniveau, der passer til vores nye hverdag. Vi vil jo helt ikke gå på kompromis med hverken vores fritidssysler eller hvordan vi prioriterer at være sammen med børnene, men vi må tiden nok erkende, at det ikke harmonerer med døgnets 24 timer, hvis vi ikke vil aflevere vores børn før 8.30 og ikke hente dem senere end kl 15, samtidig med, at vi har forventninger om at lave mad for bunden, hygge med henholdsvis krea-ting og mande-ting (hans værksted, cykler, trommer, computer og dykning), have lidt voksentid engang i mellem OG arbejde 37 timer hver... Hmmm... syntes det var svært at finde tid før, men kan da godt se (nu hvor jeg har skrevet det ned), at det bliver et puslespil, hvor der er en del flere brikker, end hvad godt er.
Nåh, det var frustration nok for i dag - er jo heller ikke SÅ galt; i princippet behøver ingen af os arbejde mere end 31 timer, og der er også råd til en hushjælp i budgettet (når altså vi begge kommer i rigtigt arbejde)...
Her er det vist passende, at lave en kobling til det, jeg egentlig gerne ville skrive om i dette indlæg, nemlig jul!!! Vi skal for, næsten, første gang holde jul selv (da Eskild var spæd kom mine forældre hjem til os i vores lejlighed, og vi holdte en lille stille jul), og derfor har vi valgt, at der er en masse jule 'traditioner' vi vil gøre op med: julemaden bliver tilført et touch af moderne øko-køkken, en del af fedtet bliver skiftet ud med salat og andet grønt, hyggen og samværet kommer i forreste række (jeg vil ikke, som min mor og svigermors generation, stå i køkkenet hele dagen og tilberede julemad; så det bliver et fælles projekt, hvor der også er plads til børn - maden behøver i min optik ikke være perfekt, så længe den er tilberedt med smil, glæde og entusiasme), dertil har vi valgt, mere eller mindre, at afskaffe julegaverne.
Vi håber på en stressfri jul, og håber på, at der vil blive taget godt i mod vores version af julen - hvor selve julen ikke er så vigtig, men at det er fordybelsen, hyggen og glæden ved hinandens selskab, der er det primære (jeg ved godt, at vi ikke opfinder den dybe tallerken med vores version af jul, men i forhold til, hvordan julen ellers foregår i vores familier, så har vi lavet en del ændringer).

Hvordan skal i holde jul? 
lidt julestemning fra det lille hjem


1 kommentar:

  1. Puha, kender godt til det med at der aldrig er tid nok. Jeg tog for ca. en måned siden hul på min anden barsel, men gruer allerede for hvordan det bliver at skulle starte arbejde op igen med to børn!
    Håber I får en rigtig god jul og at familien syntes ændringerne er okay. Min stedmor har i mange år forsøgt at indføre nul julegaver til voksne, men min far er stædig, så gaver skal der til (til trods for at han ALDRIG har nogle gaveønsker og er absolut den sværeste at finde gaver til!)

    Håber du viser lidt at den "anderledes" julemad frem på bloggen når julen er veloverstået... er super nysgerrig :-)

    SvarSlet

Bring it on :-)