mandag

når nu der alligevel er gået mad i den

Så kan jeg jo ligeså godt dele weekendens projekt med jer også. Efterårets sidste æbler er blevet tryllet til most.

ren most, der nu bare skal bæres ud i skuret, og nydes indtil der igen kommer æbler - og hov! en lille nissemand i baggrunden, der endnu ikke har fundet sit skjul...
Det er en skøn drik, og jeg nyder gerne et glas til min morgenmad.

2 kommentarer:

 1. Mmmm, det ser lækkert ud.

  Jeg har også et projekt syltetøj der presser sig på (har en skuffe i friseren fyldt med sensommerens bær). Det er første gang de kan laves af egen avl...hvis jeg altså kan finde ud af det ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, har også bær i fryseren... Vi spiser ikke så meget marmelade herhjemme, men jeg tager op til en lille potion, når jeg engang i mellem får taget mig sammen til at bage pandekager (eller lignende). Det er faktisk ikke så svært; bær, sukker og en smule vand (evt. vanillie, ingefær, lakridspulver eller andet til at 'pifte' det lidt op), så skal det koge til det er så ensartet en grød, som din familie kan lide (kan også blendes, hvis man slet ikke er til hele bær). Hvis du laver en stor potion, skal der muligvis et eller andet i til at konservere det en smule. Rigtige opskrifter kan med sikkerhed findes på google - jeg er mest sådan en, der slumper (og engang i mellem slipper godt fra det).
   Jeg håber virkelig også på, at få fryseren fyldt op denne sommer; vi overtog først vores hus i august, og de forrige ejere havde desværre opgivet haven, så æbler var det eneste brugbare (og dem var der heller ikke så mange af; men hurra for svigermekanikken og deres æbletræ).

   Jeg er blevet helt fænget af alt det man selv kan lave, og af hvor nemt meget af det rent faktisk er - og det bedste er, at man slipper for en del af konserveringsmidlerne (og andre tilsætningsstoffer), der er i konventionelle varer.

   Slet

Bring it on :-)