søndag

kunsten at sy en sommerhat (der passer)

Det har jeg endnu ikke lært... Først kommer her lige lidt forhistorie, for sagen er, at mine unger hver især mangler en sommerhat, og ja, jeg kunne gå ud og købe en til dem, men nu er jeg ikke den store fan af pink, glimmer, Hello Kitty, Cars, Spiderman (eller så meget andet, mine unger gerne vil plastres ind i - eller det vil sige, at det kun er Eskild, der er kommet dertil), så derfor tænkte jeg, at sådan en kunne jeg da selv sy.
Jeg har søgt nettet tyndt efter et mønster, men jeg kunne ikke finde et, der var helt rigtigt, derfor kastede jeg mig ud i det på egen hånd.
Den første hat blev for stor (også til mig), den anden alt for lille, men viola, her er et resultat, der næsten passer Bjørk:
blomstret stof fra Stof og Stil

lilla kantbånd og stikninger
Jeg tror jeg også vil kaste mig over mønsteret fra Ottobre; men mangler noget, der er lidt mere drenget (har også EG modellen, men jeg syntes altså ikke den passer til en dreng på 4 år).
Hvilket mønster bruger du mon?

2 kommentarer:

 1. Den ser ellers fin ud! Men passer den bare ikke?

  Du har ret i, at EGs hat ikke virke helt rigtig til en lille dreng.
  Jeg endte med at købe et mønster på en bøllehat på Etsy, som jeg nu har syet 5 hatte efter - en til min mor, en til min søn, en til mig selv og nu også to til et par små søstre. Så det går til alle. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan se, at indlægget er blevet amputeret. Det her er den tredje sommerhat jeg har syet; den første blev så stor, at heller ikke jeg kan passe den, den anden så lille, at Bjørks hovede ikke kan være i den, og den her, den er også lige det største (men dog det bedste resultat).
   Jeg tror også, at etsy kan blive løsningen. Jeg skal dog lige 'slikke min sår' efter denne syprøve, før jeg kaster mig over endnu en sommerhat - min tålmodighed rækker ikke helt til projekter, der mislykkes :D

   Slet

Bring it on :-)