lørdag

jordbærtærte, nu også med opskrift

Forleden havde jeg bagt denne jordbærtærte, og i den forbindelse lovede jeg, at jeg da gerne ville smide en opskrift på bloggen.
Opskriften bygger på Meyers kager, Cafekogebogen og egne små fiflerier, og i alt beskedenhed kan jeg fortælle, at det bliver en fantastisk kage!!!

Først skal du lave en tærtedej:
200 g hvedemel
100 g smør
75 g sukker
2 æggeblommer
lidt salt
1/2 tsk bagepulver
1 spsk vanillie korn (eller hvad der svarer til en stang vanillie)
lidt vand

Det hele blandes godt (jeg bruger hænderne) og samles til en ensartet dej, det skal derefter smides i køleskabet (enten i en skål med låg eller pakket ind i noget husholdningsfilm); det må gerne stå et par timer, og kan sagtens klare en køletur natten over.

Nu skal du så lave mazarinmassen:
200 g marcipan
200 g sukker
200 g smør
50 g hvedemel
2 æg

Marcipan, sukker og smør røres sammen, derefter kommes melet i, og endelig piskes æggene i et af gangen.

Mazarinmassen lade du bare stå ude på køkkenbordet (med mindre, du først skal bruge det dagen efter, så smider du det ind på køl ved siden af tærtedejen, og tager det ud en times tid før du skal til at bage tærten).

Når du skal til at bage kagen, så ruller du først tærtedejen ud, så det dækker en tærteform, denne skal smøres, før du smider dejen ned i den. Der næst putter du mazarinmassen oven i, og smider det ind i ovnen ved 175 grader. Den skal bages i 35-45 minutter (den skal være gyldenbrun på toppen, og nogenlunde fast).

Mens bunden bager kan du passende gå i gang med en omgang kagecreme:
5 dl sødmælk
100 g sukker
vanillie 
maizena
4 æggeblommer

Mælken koges op sammen med sukkeret og vanillien. Derefter kommer du en skvat maizena i, og hælder derefter lidt af den varme masse over i æggeblommerne. Endelig kommes æggeblommemassen i gryden til resten af den varme masse, og der røres rundt ved lav temperatur indtil du har en skøn og dejlig creme. Gryden tages af varmen, cremen hældes i en skål, og der sækkes til med film, og sættes i køleskabet. Her kan du naturligvis også vælge den lidt mere 'kedelige' metode med et brev kagecreme (eller din bedstemors opskrift, som du bruger hver gang i holder fødselsdag).

Nu skulle bunden gerne være bagt færdig, så du tager den ud af ovnen og stiller den til at køle ned; inden den bliver for kold, kan du passende give den en omgang mørk chokolade på toppen.

Når det hele er koldt er du næsten klar til kagespisning (ventetiden kan evt. bruges til at gøre jordbærene klar).

Jeg bruger en bakke jordbær (250g?), fjerner stilken, skær dem i halve, og smider dem i en skål med ufortyndet hyldeblomstsaft (med i princippet kan du gøre med dine bær, som du lyster).

Cremen puttes på kagebunden, jordbærene kommes ovenpå, og til sidst kan du med fordel smelte lidt ribsgele i en gryde ved svag varme (eller, hvis du som jeg er lidt doven, give det et øjeblik i mikroovnen ved svag effekt); gelen hældes over jordbærene, og giver ligesom det sidste pift - med mindre, du vælger at smide en håndfuld hakkede pistaciekerne (usaltede, naturligvis!) aller øverst.
Saften som jordbærene har trukket i, kan naturligvis fortyndes med vand, og nydes som et forfriskende glas saft (det fortjener du ovenpå alt arbejdet).

Velbekomme

4 kommentarer:

 1. Tak for opskriften! Jeg har netop selv bagt min første jordbærtærte, men cremen var ikke særlig vellykket (du kan se den på min blog, hvis du er interesserer), så måske jeg skal prøve din opskrift næste gang. Din kage (og creme) ser i hvert fald både vellykket og lækker ud. :)

  SvarSlet
 2. den ser god ud. Må prøves engang ved lejlighed:-)
  KH Christina

  SvarSlet
 3. Flot kage! Jeg er ogsaa stor fan af Jordbaer taerter :-) Jeg bager min efter naesten samme princip som dig men har provet flere forskellige 'cremer', en af mine favouritter er at pisk floede sammen med floursukker og vanilie, saa faar du en helt fantastisk tyk flodeskum der smager sodt og af vanilie :-)

  Mvh Kathrine

  SvarSlet
 4. Hej!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  - Elin, Findeopskrifter.dk

  SvarSlet

Bring it on :-)