mandag

Så hold dog k...

Jeg har lige opdaget SEDLEN!!! Sedlen, der kommer op i alle institutioner umiddelbart før en ferie. Sedlen, hvorpå andre kan tjekke, om min 'stakkels' dreng mon får fri. Sedlen, hvor jeg i det skjulte kan dømme andre forældre (ikke, at jeg gør det altså!), hvis deres børn ikke skal være hjemme i ferien.
Uh, jeg bliver altid så mor-ambitiøs når sedlen kommer op.
Tænker, at en uge hjemme med mor vil gøre underværker. Tænker, at jeg jo 'bare' er på barsel, så mine børn skal da holde fri.
Samtidig glemmer jeg, at jeg lige har haft børn hjemme i 14 dage. At jeg efter 3 dage var ved at kapitulere, og at jeg stadig er ved at komme mig både fysisk og psykisk efter det. Glemmer, at mine børn normalt kun er i institution 6 timer om dagen. Glemmer, at min mand tager afsted kl 7 og er hjemme igen kl 17.30. Glemmer, at vi ofte tager en hjemme-hygge-dag bare fordi.

Jeg har besluttet mig for, at Eskild skal afsted i børnehave i vinterferien. Bjørks dagplejemor holder fri, så hun bliver hjemme. Men nøj, hvor skal jeg tysse på den lille stemme i mit hoved! Så hold dog kæft! Jeg er jo en fantastisk mor alligevel.
Men får nu svært ved at ignorere sedlen når jeg henter ham lige om lidt, og kender jeg mig selv ret, så kommer jeg nok også til at sætte ferie-kryds ved et par dage; mest fordi jeg stadig er i processen med at lære, at en god mor er en mor, der kender sine ressourcer og bruger dem rigtigt, og ikke en mor, der overforbruger og derfor går fallit i processen.

Hvad med dig? Er du også super-mor på deltid?- Posted using BlogPress from my iPhone

9 kommentarer:

 1. Tjaaaa, det med at være super-mor afhænger vist i høj grad af hvem der vurderer det og hvad de lægger vægt på.. Der er nok noget helt "super" i os alle. Mine børn kommer desværre ikke til at holde vinterferie i år..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror alle mødre gør det så godt de kan, og så kan man jo egentlig ikke forlange mere.
   Det er mere den der dumme stemme, der hele tiden siger: hjemmebagte boller, højtlæsning ved sengetid, gåturer i skoven, filmhygge i sofaen, osv osv. Jeg forsøger at lære mig selv, at jeg er super, selvom jeg på ingen måde kan leve op til mine ambitioner - og jeg tror faktisk, at jeg bliver lidt mere super, når jeg ikke forsøger helt så meget.

   Slet
 2. Hvor er det bare rigtigt! Vi holder heller ikke ferie i den uge i år, så Adrian er også afsted - selvom jeg kun arbejder 2 dage den uge. Vores børn holder nemlig også tit en fridag og er ikke afsted hele dagen. Så jo, for filan er vi supermødre og børnene vil meget hellere have forældre der er til stede og ikke bare forsøger at være det. De lurer den med det samme de rødder! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig det de gør. Og i bund og grund, har de nok en langt bedre dag i børnehaven, end hjemme hos en mor, der ikke kan underholde dem med andet end gode intentioner.

   Slet
 3. Min barsel sluttede idag, og jeg ser frem til et skema der siger 8-17 de næste 7 uger, så her er de "stakkels" små poder også skrevet på til, at tilbringe næste uge i instution, dog med mandag fri pga ørelæge tider. Men det giver nogle samvittighedskvaler, når jeg kan se den ene tomme række af krydser ud for kammeraternes navne...

  SvarSlet
  Svar
  1. Og sådan burde det jo slet ikke være. For man giver dem jo noget, bare på et andet tidspunkt. Faktisk tror jeg, at det kan være lidt specielt og hyggeligt, at være i institution i ferierne.

   Slet
  2. Jo, i den stores børnehave blir der ihvertfald arrangeret både skovtur, strandtur og zootur i næste uge, så det tror jeg nu sagtens de små kan se frem til :)
   Er også nemmere at være overskudsmor i weekenden, hvis man ikke har skulle præstere det i hele ugen ;)

   Slet
 4. Fra og med i dag er jeg 'supermor' på fuldtid :) Oliver får lange dage i børnehaven. Der er ellers tyndet godt ud når klokken er slået 15.00, men fremover vil Oliver blive en af de sidste - hvis ikke den allersidste. Det kommer til, at kræve noget tilvænning (nok mest for mig, for han elsker jo at være i der) men jeg har besluttet, at den dårlige samvittighed må jeg lægge fra mig og i stedet få det bedste ud af den tid vi nu har. Vi har spredte fridage sammen, sommerferie og juleferie - men ikke vinterferie eller efterårsferie og det har jeg det egentlig ok med.

  SvarSlet
 5. Det er jo egentlig helt forkert, at man skal huske sig selv på, at man ikke skal have dårlig samvittighed, det burde være en selvfølge.
  Samfundet er jo indrettet til, at vi alle arbejder 37 timer, og så kan det vel ikke undgåes, at børnene skal være ditto i institution?

  SvarSlet

Bring it on :-)