lørdag

børneeksem

Advarsel: risiko for selv-ynk og teatralske formuleringer!

Der kommer ikke mange indlæg i øjeblikket, og dette har da også været længe undervejs. Min manglende blogning skyldes primært Jarls børneeksem.
Eksemen er så slem, at jeg flere gange har været ved at kaste håndklædet i ringen; har overvejet at forlade mand og børn, bare så jeg har kunne få fred.
Jarl er den dejligste baby, men om natten bliver han ramt at så meget kløe, at han stort set ikke får sovet. Det betyder, at jeg heller ikke sover.
Jeg vrisser af min mand, af Bjørk og Eskild. Bryder tudende sammen når jeg føler, at hverdagen ramler. Render rundt med hovedet under armen, og har ikke styr på noget. Jeg får ikke gjort rent, laver ikke aftensmad og jeg er der næsten ikke for de to største. Det er forfærdeligt at mærke, hvor meget de klæber til mig, så snart de øjner muligheden; hvor meget de er i underskud af omsorg fra deres mor - og tanken om, at jeg stort set ikke kan rumme dem (og mig selv) gør virkelig ondt!
Lige nu er vores familie nok mest på en ruchebanetur, hvor det primært går ned. Vi længes mod foråret, hvor eksemen burde komme i bedring, men lige pt ser vi primært regn og nattefrost, piv!

Eksem er sådan en led størrelse, der har inficeret hele vores familie, og ikke kun Jarl. Jeg smører ham naturligvis med creme, sover koldt, renser så der ikke kommer infektion og tusind andre ting, der skulle hjælpe, men hans krop er rød, nupret og kløende.


Bare se hans stakkels kinder.

Lorte-eksem!!!

- Posted using BlogPress from my iPhone

10 kommentarer:

 1. Vil lægen virkelig ikke give noget kløestillende?

  Stakkels lille Jarl -og resten af jeres familie selvfølgelig! måske hudlægen kan hjælpe?

  SvarSlet
  Svar
  1. Eller noget skrappere hormoncreme... Selvom man selvfølgelig ikke bryder dig om den løsning :(

   Slet
 2. Føler virkelig med dig...Du har selvfølgelig sikkert allerede fået tusindvis af forslag, men vil alligevel tillade mig at nævne 2 produkter som er super til børneeksem; exomega fra Aderma ( fåes på apoteket) og den helt rene arganolie fra www. billigarganolie.dk... Det er bestemt ikke noget reklameindlæg, men det har hjulpet meget på min søns eksem, som dog på ingen måde er så voldsomt som din søns...

  SvarSlet
 3. Jeg led også meget af det som barn. Fik noget specielt fremstillet creme fra apoteket, som var nærmest umuligt at smøre ud... Mine to yngste har det heldigvis kun i svag grad, men min mor, der er børnesygeplejerske, har fået anbefalet en creme/salve af lægerne på ambulatoriet, der hedder Zactoline, som jeg skal til at afprøve på mine børn.

  SvarSlet
 4. Kram du - har du behov for noget jeg kan hjælpe med ? Kommer gerne og tager ham med på tur med den skønne Rosalina. Så kunne du måske få sovet? Jeg er lige rundt om hjørnet - næsten.

  SvarSlet
 5. kender dig ikke, og faldt bare lige forbi din blog... men jeg kender godt til det der med børneeksem .... har selv haft det, og min datter har det også ... det er bare SLEMT, når det er i udbrud :( jeg vil dog anbefale dig cremen "lipikar baume AP" fra La Roche-Posay ... siden vi startede på den, har min datter ikke haft udbrud overhovedet, kun et bare enkelte "pletter" nogle få gange.. hvorimod vi tidligere var nødt til at bruge hormoncreme min. hveranden måned...
  Rigtig god bedring bedring med den lille ....
  Eyd

  SvarSlet
 6. Stakkels lille gut! Faldt tilfældigt over din blog og fik lyst til at kommentere dette... Jeg må indrømme, at min tilgang er kosten- ikke alle mulige cremer og kure, som kun symptombehandler. Er han introduceret for gluten og mælkeprodukter? Disse kan provokere mave/ tarm og det er ikke altid, at det viser sig i en blodprøve, at man er intolerant. Fiskeolie er i øvrigt noget der virker. Min søn har også børneeksem og efter at vi er begyndt at give ham store(!) doser af fiskeolie og arbejde med kosten, er der virkelig bedring at se. Fra at have haft eksem i knæhaser, på lår og arme og overkrop, har han kun nogle tørre pletter på sit ene ben.
  Held og lykke!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej,
   Jeg fuldammer stort set, vi er økologer, jeg begrænser mit indtag af gluten og mælk, men intet lader til at virke. Vi har også prøvet div alternative behandlinger.
   Så hormoncreme er virkelig allersidste udvej, og kun fordi jeg ikke kan klare mig uden søvn længere.

   Slet
 7. Min datter lider også meget af børneeksem, og jeg vil sige som Lisbeth at olie skal der til :-) jo mere jo bedre i maden, både fiskeolie og andre kold presset olier, det er det eneste der rigtig virker ud over hormoner creme :-/ Jeg går selv imod anbefalingerne, og bruger ikke creme til min datter, der er altid alkohol i som konservering, og det svier som bare pokker, selv når huden bare er
  nupret ( ved jeg fra mig selv) og alkoholen gør noget ved hendes sarte hud, og det er min erfaring at det kun gør det værre :-( jeg bruger stadig en mild hormon creme i nødstilfælde, f.eks under hård frost, eller højskoler hvor solcreme er nødvendigt, og som hun slår voldsomt ud af :-(

  SvarSlet

Bring it on :-)