Derfor er jeg glad for at kunne bidrage med et lille fif til, hvordan du kan minimere dit madspild. Det er ganske nemt, og kan gøres om morgenen inden du skal ud af døren.
Herhjemme har vi til tider frugter, der bliver lidt for kedelige til, at vi vil spise dem, samtidig har jeg en mani med, at jeg altid skærer min frugt ud, hvorfor kernehus o.lign. altid er ganske fine og uden bidemærker (dem, der er blevet gnavet fri for frugtkød kan også bruges, men man må gerne være en smule sippet).
Men altså; smid dine kedelige frugter (og andre frugt rester) i en gryde, tilsæt vand og sukker. Sæt det til at koge en times tid, hæld det i et dørslag/si og når du kommer hjem har du en omgang god frugt saft - lige klar til at blive blandet med vand, og indtaget til eftermiddagsmaden.
op i en trådsigte, purer/mos gerne frugt resterne før du forlader dem for at tage fat på dagens dont/en god nats søvn |
når saften er færdig med at dryppe fra frugtresterne, har du faktisk en færdig saft |
NB: hvis saften ikke er sød nok, kan du koge den op med mere sukker.
Kæft, det var smart. Det vil jeg da prøve! En times kogetid sådan cirka, siger du?
SvarSletHerlig blog - og ovenikøbet med fokus på madspild og god udnyttelse af maden :)
SvarSletDu har fået en ny læser.
BH
Selina fra http://www.stopspildafmad.dk/
Har lige været inde på hjemmesiden; vidste slet ikke, at der var sådan en.
SletMen, hvor er det dejligt at der er SÅ stort fokus på det. Og det er jo ganske nemt, at spare på maden, uden at lide nogen nød, man skal bare bruge sin fantasi ;-)
En times tid, sådan nogenlunde - og så er der hjemmelavet saft :-)
SvarSletOg selina
SvarSletVelkommen til
Det er en super ide, det må prøves :) Jeg prøver også, at holde madspild på et minimum. Når vi har vindruer der er ved at være lidt kedelige putter vi dem i en pose og en tur i fryseren, så har man en sund is-snack og min dreng er vild med dem. Vi fryser også bananer med en pind (eller teske) i enden - begge dele kan også bruges i smooties.
SvarSlet